Selecteer een pagina

Over Petra en Het Bladmotief

De natuur ervaren in al zijn facetten is een constante in mijn leven. Naast de liefde voor bloemen is er een enorme behoefte om veel en dicht bij de natuur te zijn.  Wandelen, lopen, bosbaden, in stilte de natuur observeren… Als kind wou ik later juf worden en ik ben dankbaar dat ik door mijn passie voor het lesgeven en de liefde voor bloemen én de natuur mijn kennis kan doorgeven en mensen kan inspireren.  Het kunnen en mogen ontplooien van je creativiteit is in deze digitale tijd méér dan noodzakelijk.  Verstillen, vertragen…
Daarnaast verdiep ik me graag in alles wat te maken heeft met gezondheid en welzijn.  

Na een 2 jarige opleiding bij KISP volwassenenonderwijs en de FLORISTENOPLEIDING aan Syntra Midden Vlaanderen , met een derde jaar MEESTEROPLEIDING ,vond ik het tijd om mijn droom waar te maken. Op 4/4/2011 begon mijn avontuur om in bijberoep bloemschiklessen te geven. Er volgden nog heel wat cursussen in binnen- en buitenland. Daarnaast mocht ik als vrijwilliger een aantal edities van bloemen en groenten in Hoogstraten mee vorm geven. 

Ik leg graag de focus op één of meerdere technieken. Zodoende kan men het ontwerp nadien nog op een andere manier opvullen.  Er gaat hier niet één ontwerp buiten dat hetzelfde is.  Elk stuk is uniek, gemaakt door unieke mensen.  Er wordt hier wel degelijk hard gewerkt 🙂 De voldoening is dan ook groot! 

Ik hou echt van mijn cursisten. Een (h)echte groep van gelijkgestemde zielen die gepassioneerd ‘vorm – geven’ aan florale designs.  Allen die komen bloemschikken bij Het Bladmotief zijn stuk voor stuk klasse dames met het hart op de juiste plaats, zot van bloemen. Samen genieten, lachen, een glas drinken… het hoort er allemaal bij. Welkom in een b(l)oeiende, dynamische wereld!